Willy hvil i fred - Tanker uge 43/2001

Lad os tale om lavt selvværd og en pligtfølelse, der gør ondt.

En pamper fifler nogle penge til sig selv, og aviserne kaster sig over ham med en vildskab, som var han en lille fisk 🏛️.

Og så begår han selvmord!

Hvor er det typisk for en velopdrættet SID'er. "Hvis jeg har snuppet af kassen, så er min ære plettet og jeg skal straffes".

Jeg ser Willy stå foran mig og nikke undskyldende til folk i jakkesæt med sin kasket i hånden.

Ikke at jeg vil opfordre til snyd og uærlighed. Men Willy burde efter min mening have lært en del mere af de mere velklædte og velmodulerede typer i brancherne.

Se nu Basse <

Se nu Basse. Begår han selvmord fordi han har fundet på en historie og i kraft af den arbejder på et slot, scorer over 200.000 kr. om måneden og ansætter sine døtre til en hyre på 70.000 kr. pr. måned? Ikke ifølge ComputerWorld 🏛️.

Og så begår Willy Strube selvmord fordi han sandsynligvis har fået sat gardiner op i privaten som del af en eller anden returkommissionsordning!

Se nu Klaus <

Klaus Riskær lover sine investorer, deriblandt en del småsparere, at anbringe deres penge hvor de giver stort udbytte. Det er dog i udpræget grad i Riskærs egne firmaer, Riskærs egen bankkonto og så lige i en kampagne for at få ham valgt til Europaparlamentet.

Den slags hedder mandatsvig og skyldnersvig. Riskær bliver anklaget for at have snuppet i hvert fald 120 millioner kroner (i Frankrig taler de om endnu højere beløb 🏛️.

Hænger han sig? Nej.

Han kæmper imod og trækker sagen ud. Han bliver dømt for svig, men får rabat, fordi sagen har trukket ud. Han skal ikke i fængsel. Riskærs behændighed sørger for at sagen koster staten omkring 65 millioner kr. 🏛️

Riskær fortsætter bare. Han kan endda bruge fine ord for svig og tyveri. "Nu har jeg lært at transaktionsøkonomi ikke betaler sig."

Willy igen <

Willy var frisør. Willy var fra SID. Han kunne ikke sige "transaktionsøkonomi".

Jeg er stadig lamslået over at han begik selvmord.

[opdatering 28.12.2013] 10 år og 240 siders viden efter, er det lettere at forstå.. Og her sidste nyt om Basse.

Hvorfor var der ingen ugetanker i sidste uge? <

Hvis der ikke er nogen ugetanker i en given uge betyder det ikke, at vi ikke har tænkt i den uge. Vi tænker som regel.

Vi har sikkert bare haft travlt med kunderne. Eller også er stoffet blevet til egentlige artikler. I de sidste par uger er det f. eks. blevet til en del om mikrobetalinger 🏛️ på Vertikal.dk.

Så ugetanker er altså noget der kommer, når der er brug for det. Eller tid til det.