De Danske Dagblade opruster

Danske Dagblades Forening har mange penge. Lad os kort se på hvordan foreningen brugte dem i januar 2003.

Ebbe Dal, direktør i DDF, beder i dagbladet Børsen landets virksomhedsledere om ikke at handle hos Newsbooster og Visitator 🏛️, et par "dyblinkende" søgemaskiner, der overvåger og gennemsøger nyhedstjenester.

Han tager sit fineste stråmandsargument med i byen:

Hvis nogen stjæler Deres varer og sælger dem til andre, ja, så er vi vel også enige om, at de er nogen tyveknægte og at aftagerne er hælere.

Men, kan vi spørge, hvad nu hvis nogen reklamerer gratis for Deres varer? Gør en endnu større skare opmærksom på varernes eksistens. Og det så loyalt som overhovedet muligt?

Det er faktisk det Newsbooster og Visator gør.

Newsbooster og Visator stjæler intet - og DDF har ikke turde sige det i en retssal. De er kommet efter Newsbooster med markedsføringsloven. Hverken straffeloven - der kærer sig om tyveri og hæleri - eller ophavsretsloven, der handler om uautoriseret kopiering.

Alligevel fremturer Ebbe med snak om "daglige e-mailfremsendelser af artikler, der handler om den pågældende virksomhed". Selvom enhver på Visators hjemmeside 🏛️ kan læse:

Får man tilsendt hele nyheden?
Nej, du modtager en henvisning til nyheden på Internettet.

Er der noget nyt i det her?

Nej. Bortset fra, at der er en vis sandsynlighed for, at Ebbe Dal bryder markedsføringsloven, når han beskylder en art konkurrenter for at stjæle.

Nogle af de mest prominente medlemmer af Ebbes forening ligger nemlig i direkte konkurrence med Newsbooster og Visator 🏛️.

Det kunne måske være til deres fordel, hvis Newsbooster og Visator blev kendt som "tyveknægte" og "hælere" med "ulovlige produkter". Det er en nem, men ufin og sikkert ulovlig måde at vinde markedsandele på.

Enhver kan nyde Ebbes strategisk misvisende billede henne hos Pressens Hus.

DDF køber ydelser <

Samme sted kan vi læse om et lille scoop for DDF 🏛️:

Marianne Bugge Hansen, cand. merc. (29 år), begynder mandag den 13. januar sit nye job som konsulent hos Danske Dagblades Forening, hvor hun skal beskæftige sig dagbladenes kommercielle virksomhed og med radio- og tv-området.

Først en vits:

Vi risikerer nu snart fogedforbud mod tv-programmer, der angiveligt linker dybt til tv-stationernes udsendelser.

Hvis der i det hele taget er nogen, der snylter på tv-kanalerne er det udgiverne af tv-programmer, der hver dag kommer med en fuld fortegnelse med tv-kanalernes ophavsretligt beskyttede overskrifter.

Og så til det seriøse:

Marianne Bugge Hansen er personligt medlem af Kulturministeriets Radio- og tv-nævn.

Alt i alt ikke dårligt gået af DDF, sådan at score et medlem af Kulturministeriets Radio- og tv-nævn 🏛️.

Kulturministeriets Radio- og tv-nævn begyndte i sidste uge at diskutere udbudet af P5 og P6 🏛️.

Måske går det bedre end sidst, sommeren 2000 🏛️:

Det er sandsynliggjort, at DR ender med at få den fjerde, medens den femte, der skal tildeles den der byder flest penge for at få den, endnu har en ukendt skæbne. Danske dagblade forsøgte med en voldsom offentlig og skjult indsats at tilrane sig en af kanalerne, men det sandsynlige er, at de ikke i denne omgang kommer ind på det landsdækkende radiomarked.

DDF sætter nu sin lid til Marianne Bugge Hansen.