Vertikal og Drupal er gode til mediesites

Kombinationen Vertikal.dk og Open Source CMS'et Drupal er vældig god til sites til magasiner, blade og aviser.

Vi er gode til at lave hjemmesider til medier fordi:
Gymnasieskolen
  • Fordi vi har erfaring med og forståelse for redaktionelle arbejdsgange – til tryk og net.
  • Fordi vi selv er gamle journalister (gamle, ikke forhenværende).
  • Fordi Drupal har mange faciliteter, der gør det velegnet til rige medier.
  • Fordi vi har lavet en del af dem.

En fornemmelse for magasiner <

Vi har en lang fortid og en (til dels) glorværdig nutid som redaktører og journalister. Vi var med fra starten da trykte computerblade stadig var en god forretning og har været med til at præge et par af de blade, der var store dengang det var muligt.
Vi tilrettelagde og skrev og Martin endte endda med slips og nypudsede sko på ledelsespinden som chefredaktør med flere titler, mange mennesker og masser af tal at styre. Vi er stadig involverede i magasiner. Vi skriver om IT på vores eget medie Internetforbrugeren 🏛️ og Martin skriver om fluefiskeri 🏛️ på net og papir. Nuvel, det har ikke alt sammen med computere at gøre, men kontakten til redaktioner og den redaktionelle arbejds- og tankegang er der stadig.
Vi bryster os af at have en fornemmelse for de mekanismer, der arbejder på en redaktion, samspillet mellem papir og net og i det hele taget journalistisk tankegang.

Drupal og medierne <

Medier på nettet skal være rige – i indhold, men også gerne i kroner og ører. Det sidste holder det hårdt med, hvilket ikke er vores skyld men markedsmekanismernes skånselsløse virkninger. Det er ikke nemt at lave penge på medier på nettet, men vi kan da hjælpe med at lave produktionen billig og effektiv.

Hvad angår det rige indhold, så er vi mere i stand til at påvirke tingene. Vi arbejder naturligt med billeder, lyd og video, som forventes at være til stede på alle moderne mediesites.
Drupal rummer de nødvendige funktioner til at gøre dette muligt og smidigt, og vi sikrer at der er individuelle løsninger til alle kunder, således at specielle ønsker til integration kan imødekommes.
Drupal udgør et solidt fundament for rigt indhold, og egner sig godt til sites, der ønsker at levere en god netoplevelse på alle platforme og i alle browsere. Vi snakker standardbaserede løsninger, der ikke er afhængig af apps, plugins eller specialudviklede systemer.

Eksterne tjenester <

Ønsker man integration med eksterne tjenester, hvilket vi normalt anbefaler varmt, så er der støtte for videotjenester som YouTube og Vimeo, sociale medier som Twitter og Facebook, nyhedsbreve via MailChimp, søgning og statistik via Google og mange andre systemer, som drives effektivt og billigt af forstandige folk både herhjemme og i udlandet. Der er ingen grund til at specialudvikle eller selv tumle med disse tekniktunge discipliner, når der er lettilgængelige og billige tjenester til rådighed, og når integrationen med Drupal er smidig og effektiv.

De formastelige annoncer <

Vi har flere gange selv sat annoncestyring op for mediesites, men også arbejdet sammen med eksterne leverandører.
Annoncestyring er af stor vigtighed for mange online-magasiner, da de kan udgøre en indtægtskilde, og derfor er det kritisk at de virker og leverer det som annoncører og læsere forventer.
Open-X, Google Ads eller et mediebureau?
Vi sikrer at der kommer bannere på hjemmesiden og at der kan afregnes på passende vis overfor annoncørerne.

Medierne og nøgleordene <

Hjemmesider til aviser og blade er ikke anderledes end alle andre indholdsrige sites. Det kræver styring at få indholdet til at flyde lindt igennem systemet og at sikre en passende kombination af manuel kontrol og automatisering.
Nogle redaktioner ønsker at have hånd i hanke med hvordan artikler bevæger sig mellem de forskellige sider og sektioner, mens andre trygt overlader det til CMS'et.
Vi tilfredsstiller begge behov – og gerne i en kombination.

Som altid prædiker vi nøgleord og tags og en høj grad af automatisering som det primære styringsværktøj, men lytter også når magasiner ønsker en mere avislignende kontrol med forside, sektionssider og et direkte, redaktionelt prioriteret flow.
Kulturen varierer fra medie til medie, og det respekterer vi selvfølgelig.

CBSObserver

Redaktionelle værktøjer <

Ud over den ovennævnte redaktionelle styring som kan ske med Drupals indbyggede værktøjer eller skræddersys hvis det ønskes, så kan Drupal også understøtte omfattende og komplekse arbejdsgange, hvor flowet af indhold skal igennem flere hænder og godkendes eller rettes til.
Denne form for workflow er let at bygge med eksisterende Drupal-funktioner, og omfatter alle former for oversigter, alarmer, emails og andre hjælpemidler. Styring af layout og prioriteringer kan også implementeres.
Vi ved af erfaring at brug og håndtering af billeder er en kæphest hos mange magasiner, og billedbehandling er en central del af Drupal, som dertil kan udbygges med omfattende og avancerede værktøjer til billedhåndtering for eksempel manuel bekæring og automatisk skalering. Billeder er en væsentlig del af langt de fleste mediesites, og arbejdet med dem får normalt høj prioritet i vores medieprojekter.

Fleksibelt, modulært, skalerbart <

En af de store fordele ved Drupal er den store udbredelse, hvilket dels giver et stort erfaringsgrundlag, men også bevirker at der er rigtigt mange funktioner til rådighed. Der findes over 10.000 moduler til Drupal, som tilbyder alt fra bookingsystemer over integration med Google Maps til komplette shoppingsystemer. Udvalget er overvældende!
Drupal er bygget som et Open Source projekt, og langt de fleste som bruger det, bidrager også med forbedringer. Vertikal har mange gange udviklet funktioner til kunder, som er gået ind i fællespuljen med Drupal-ressourcer, i form af programkode, rettelser, moduler eller dokumentation. Vi har også bidraget til oversættelsen af Drupal, som selvfølgelig er til rådighed på dansk.

Drupal er også et system, der kan håndtere store trafikmængder og sites med kolossale mængder indhold. Systemet er meget ydelsesdygtigt ud af kassen, men kan udbygges med alle mulige hastighedsforbedrende faciliteter, hvis man virkelig har brug for hjemmesider, der kan holde til meget store besøgstal. Drupal driver nogle af landets og verdens mest besøgte hjemmesider og vælges til stadighed af flere og flere, der har meget indhold og mange gæster.

Vi sælger skamløst viden og assistance vedrørende