Det gjorde mig ikke specielt nervøs, og bortset fra et stærkt forhøjet sikkerhedsniveau og omkring 30 strandede amerikanere foran mig i billetkøen i Kastrup, havde det ikke de store effekter på flyveturene.
CNN! Bemærk det. Nettet var nemlig nede, og selv om Baltisk Mediecenter i Svaneke formelig strutter af båndbredde, så var den kilde løbet ganske tør. Alle de store amerikanske sites var nede, og selv CNN's servere har formodentlig ikke haft en chance. DR og TV2 var også på hælene mens Jyllandsposten klarede skærene eksemplarisk.
CNN tog hurtigt konsekvensen og ryddede forsiden for al tant og fjas, og serverede en side så rå, at den lignede noget fra midthalvfemserne.
Rigtigt set og rigtigt gjort af CNN, der i det hele taget havde en stjernestund den tirsdag. Stjernestunden var dog på TV, hvor nyhedskanalen leverede direkte billeder, meget velafbalanceret og lødig dækning i en situation, hvor det ellers havde været nemt at forfalde til aggression og vilde spekulationer. DR fulgte godt med takket være gode journalister, korrespondenter og studiegæster, mens TV2 var noget i vildrede med, hvad de skulle stille op, og febrilsk prøvede at følge begivenhederne, men endte med noget der lignede dårligt underbyggede rygter. De synes ikke engang rigtigt selv at kigge på deres kilde nummer et, nemlig CNN, som på billedsiden faktisk gav flere detaljer end TV2 formåede at gøre på speakersiden.
Alt sammen på TV. Nettet havde ikke en chance. Ikke engang på et hold af lutter netjournalister. For at understrege det forhold, havde holdet endda snakket om breaking news på nettet den samme formiddag. Det her var breaking news, og nettet holdt ikke.
Det gjorde derimod det gode, gamle pushmedie.
Flyveturen hjem var relativt begivenhedsløs bortset fra at jeg fik gennemlyst min bagage og mine støvler og måtte gå på strømpesokker gennem sikkerhedskontrollen — i Rønne lufthavn!
Det råder nettet bod på. Du kan nu sidde og se nyhedsudsendelser fra en stor del af verdens tv-stationer fra en uge i september 2001 på Tv-archive 🏛️. Genoplev gyset, skriv en universitetsopgave, bliv deprimeret - tv-arkivet kan bruges til meget.
Paul Krugman er en dygtig økonom og en fantastisk skribent. Han fremhæver sig selv som værende en god formidler af svært økonomisk stof til lægfolk som mig.
God! Det er en underdrivelse, der er til at føle på. Han er i en liga for sig selv!
Jeg skiftevis klukkede, sukkede og kom med små, dårligt undertrykte begejstringsytringer i Widerøes lille og larmende Dash 7 på vej mod Sandefjord.
Så rigtigt! Så godt skrevet!
Artiklen hedder "White Collars Turn Blue", og handler om fem fundamentale, økonomiske forhold, der kendetegner vores tid — og som de fleste overser.
Krugman observerer med største selvfølgelighed:
En del faktisk — særligt det sidste punkt.
Under mine forskellige former for undervisning, debatoplæg og foredrag plejer jeg stort set altid på et eller andet tidspunkt at sige noget i stil med: "Jeg forærer min viden gratis væk, for det er min krop de vil ha'". Bortset fra at bemærkningen har den ønskede virkning — latter — så er den et eksempel på, at Krugmans berømmelsesøkonomi allerede er i kraft. Vertikals viden er til rådighed her på webstedet, men den bliver faktisk først rigtigt interessant, når vi selv fremfører den.
Kontaktinformationen står lige herunder...
"Jeg forærer min viden gratis væk, for det er min krop de vil ha'"