Digeratikunst

Lidt hjemmelavet kunst med nogle personer, der har betydet noget for udviklingen af Internet

Det er nok lidt nørdet, men alligevel... denne artikel, eller hvad man nu skal kalde det, har eksisteret længe i det skjulte på Vertikal. Den stammer faktisk tilbage fra en tid, hvor jeg var cheredaktør på WebWorld — et blad der handlede udelukkende om Internet, og som blev udgivet over en periode på lidt mindre end et par år i 1998-2000.

Personerne er dem, som jeg dengang vurderede som væsentlige for skabelsen af fundamentet for nettet og mange at de tendenser, der bar udviklingen i starten. Den vurdering holder stadig meget fint.

Tim Berners-Lee <

Robert Metcalfe <

Vinton Cerf <

Marc Andreessen <

Jerry Yang <

Nicolas Negroponte <

Ester Dyson <

Jeff Bezos <

Larry Page og Sergey Brin <

Eftertanker <

Hvem mangler her? Ikke lige umiddelbart nogen...

Jeg har beskæftiget mig med nettet siden 1994 og selv om der er kommet mange betydningsfulde mennesker til siden, som hver især har haft deres indflydelse på hvordan nettet har formet sig. Men der er langt mellem pionererne i den klasse, som dem ovefor.

Personer som Dyson og Negroponte er nok ikke så kendte mere, og Andreessen 🏛️ er sidst set hos Opsware 🏛️, og lader ikke høre meget fra sig mere.
Dyson holder i øvrigt fast i sit, og er nu på Release 4.0 🏛️ og blogger 🏛️ selvfølgelig, om end ikke på turbo.
Negroponte er stadig på MIT 🏛️ og alle spor af ham ser ud som de gjorde da ovenstående blev lavet oprindeligt, og bogen Being Digital 🏛️ var det man talte om.

Det herlige er, at åndsbeslægtede Sergey Brin fra Google også har en klassisk hjemmeside 🏛️ på Stanford Universitetet, hvor han tidligere var.
Hans partner på Google — Larry Page — kan også være med. Billederne mangler, men siden hos Stanford 🏛️ er fra nettets stenalder.

Jerry Yang 🏛️ som grundlagde den meget banebrydende tjeneste Yahoo! har sjovt nok også fundet Stanford på sin orlov fra Yahoo!.

Vi sælger skamløst viden og assistance vedrørende