Fremtidens mpeg/jpeg/webcam-dims

Kamera, videokamera, diktafon, mp3-walkman og filtransport i én dims. Hvorfor ikke?

Jeg bryder mig ikke om at slæbe rundt på særlig meget teknisk udstyr. Det er ubekvemt, tungt og det fylder og vejer. At slæbe rundt på et kamera, en båndoptager og et videokamera er for meget og for dyrt for selv den bedste reporter eller turist.

Disse velkendte apparater har også den bagdel, at det tager syv lange og syv brede at konvertere papirbilleder, lyd og videofilm til formater, der kan bruges i en online-artikel eller på en hjemmeside. Det er intet tilfælde at Moster Oda aldrig får opdateret sin hjemmeside med billederne fra sidste sommerferie eller at netuni.dk ikke byder på mp3-interviews. Det er simpelthen for tidskrævende og besværligt at digitalisere analoge kilder.

Så jeg vil have en dims.

Design <

  • Dimsens hjerte skal være en harddisk og et batteri. Til det skal man kunne tilføje en mikrofon, en lille bitte forstærker og de relevante mpeg-chips. Voila! Nu har vi en digital båndoptager og en mp3-walkman.
  • Næste skridt er at klikke en digikameralinse, en skærm og måske en chip ekstra på. Så er den lille håndholdte dims pludselig også blevet til et digitalt (video)kamera.

Jeg forestiller mig en uhyggelig let betjening.

  • Der er en omskifter mellem lyd og billede. Og der er en optageknap, en afspilleknap og et par spoleknapper.
  • Optagekvaliteten vælges med en skyder, der kan stå i mindst 4 positioner. Man kan således vælge 22 kHz mono i 8-bit til interviewet med Phil Zimmermann og cd-kvalitet til optagelsen af kirkekoncerten.
  • Det samme gælder for billeder. 2.1 Megapixel til billedet af Grand Canyon og 0.4 Megapixel til mpeg-filmen af familiens nyfødte i færd med vigtigt arbejde ved putkassen.
  • Dimsen skal selvfølgelig have et USB-stik, så man let og hurtigt kan overføre dens indhold til sin hjemmecomputer og eventuelle hjemmeside.
  • Dimsen skal også kunne bruges til sikkerhedskopiering og transport af filer mellem stationære computere. Et indbygget adgangskontrol-og diskkrypteringssystem vil være at foretrække. En tyv bør ikke kunne bruge den stjålne dims til noget, idet han nægtes adgang til harddisken.
  • Hjemme ved den stationære skal dimsen også kunne fungere som webcam og grovscanner.
  • En pris på under 6000 kroner vil være passende.

Har du set et godt bud på den for nylig?