Slip PDF - Tanker uge 3/2022

PDF'er har ikke noget at skaffe på hjemmesider. De er frygtelige at skøjte rundt i for mobilbrugerne og er aldrig umiddelbart behagelige at læse for desktop-brugerne.

Slip PDF'erne. Deres tid er ovre.
"Kan vi få vejledningen som PDF?" er et forsigtigt kundespørgsmål, der altid mødes af et venligt og imødekommende

"Og hvad ville du med denne PDF? Skrive den ud? Sætte den i en... mappe? Hvad så når vejledningen ændrer sig? Så skal du 1) have besked på at udskrive igen 2) rent faktisk udskrive 3) finde mappen 4) udskifte papirerne. Næh nej, 2022. Du får vejledningen online. Så er den altid tæt på og opdateret."

"Ok. Men kan jeg så få kundedata som PDF?"

"Er du helt sikker på, at du nogensinde vil skrive det ud på et A4-papir?" fortsætter vi forhandlingen. "Skal vi så ikke sige, at vi laver en side med de relvante kundedata. Du kan se den korrekt, lækker og søgbar på enhver skærm - mobil, tablet, laptop, desktop. Hvis du endelig vil have data som PDF, trykker du CTRL+P og udskriver som PDF. Det koster 0 kroner og giver et godt resultat."

Lige med fakturaer har vi stadig nogle hjemmesider, der troskyldigt udskriver pdf'er med logo og hele udtrækket. Men egentlig er der ingen verdens grund til at sidde og bøvle med PDF-design i 2022. Folk kan bare trykke CTRL+P og få det dokument, de meget sjældent skriver ud. Verden er godt nok gået videre med XML, EAN og online-regnskabsprogrammer.

PDF på mobil. En straf!

PDF'er på web <

PDF'er har især ikke noget at skaffe på hjemmesider. De er frygtelige at skøjte rundt i for mobilbrugerne og er aldrig umiddelbart behagelige at læse for desktop-brugerne.

De sidste 10 år er mobillæsning steget fra 2-3% til 80% på nogle af vores sites.

Det er helt og aldeles klart, at A4-formatets 29,7 cms højde og 21 cms bredde er mere og mere ligegyldigt.

  • Min stationære kan vise 8 A4-sider ad gangen.
  • Min bærbare kan vise ca. 1 A4-side. Liggende.
  • Min mobil kan til nød vise 1/4 A4-side ad gangen.

I store dele af verden er der milliarder af web-brugere, der aldrig vil bruge andet end mobiler og i langt de fleste tilfælde, er det mere relevant at sende data til et regnskabssystem, en app eller noget tredje, end det er at udarbejde noget der havde sin storhedstid for årtier siden.

Slip PDF'erne og omfavn fremtiden.