Steven skriver, 9/2003

Den gamle hjerne knagede, tasterne gav sig og nogle tusinde mennesker blev meget klogere.

Hvad blev det så til i September? Altså af det langtidsholdbare?

  • "Har du betalt licens for at gynge sidelæns?". Om softwarepatenter. I Jubii Svar om IT 34-2003.

  • Om salg af brugte cd'er og filer. Vejledning i indkøb af (digitalt) videokamera. Jubii Svar om IT 35-2003.

  • Resten af vejledning i indkøb af videokamera. Guldkorn om softwarepatenter. Jubii Svar om IT 36-2003.

  • Internet-telefoni og endnu mere om softwarepatenter. Jubii Svar om IT 37-2003.

  • Ud&se september 2003. "Det ondeste". Mit navn står under artiklen. Jeg fik penge for den. Men jeg kan ikke genkende den. Makuleret, homogeniseret og klistret tilfældigt sammen. Børnene er i det mindste endnu for unge til at forstå hvordan far tjente til den økologiske letmælk i denne måned. De ser kun det ludende hoved.

Du kan snuppe et gratis abonnement på mine nyhedsbreve ovre hos Jubii. Min personlige hjemmeside 🏛️ har altid en liste over de nyhedsbreve, jeg skriver. Jubii har også arkiver tilknyttet alle nyhedsbreve 🏛️. Men grundet tekniske problemer er arkiverne ikke altid opdateret. Så du kan desværre ikke få direkte links lige nu og her. Papirmedier kan skaffes via biblioteket 🏛️. Eller venlig e-mail.

Månedens idolbillede <

Gem og Photoshop til ukendelighed.

Photoshoppet til ukendelighed <

Endelig kan Steven træde i karakter med lidt hjælp fra Photoshop. En anonym velgører har sat Stevens hoved på Flyttemand Olsens krop.

Meget passende, for de to karakterer har en del til fælles: til at stole på, taler lige ud af posen og de er irriterende andagtsfulde i alle mulige åndssvage situationer.

Billedet kan være inspireret af følgende klip fra Hjemmesidesnedkeren 1-2003 🏛️ [råd til weblogskribenter]:

3. Når man skriver en weblog, præsenterer man en delmængde af sin personlighed. Måske endda en forskønnet delmængde af sin personlighed. Man kan faktisk være for perfekt og for klog til at læserne sluger den. I fanfiction taler man om Mary Sue og Harry Stu 🏛️

Mange danske bloggere er så engelsksprogede, internationale og skråsikre, at det er svært at forstå ... at bloggen ligner et bekæftigelsesprojekt. Der er for lidt ekspertviden i forhold til den olympiske tone.

Udover Mary Sue og Harry Stu kan man måle sin weblog mod Hans Egede Schacks "Phantasterne" 🏛️ fra 1857 eller mod Huset på Christianshavn 🏛️.

Fører du endnu en artig Meyer-weblog? Luk den, drop det kunstlede og spring ud som Flyttemand Olsen. Han er trods alt mere respektindgydende.

4. "Her for nylig sad jeg og krammede Martin Thorborgs 🏛️ hånd på en katamaran i sydhavet 🏛️. Vi diskuterede Howard Rheingolds tanker 🏛️ og var begge af den mening, at det var vigtigt."

Ovenstående er 100% name dropping og profilering. Der er ikke en eneste brugbar oplysning i opremsningen. Det er kun territorieafpisning og et forsøg på at give udseende af at være en del af inderste popularitetscirkel.

Lad være med det. Det er uværdigt over for alle parter.

Tænk også alvorligt over, om du skal liste 8 andre blogs på din blog-forside og fortælle hvor du fandt alle dine links. Der går Meyer 🏛️ i det igen (eksemplet er også opdigtet)

5. "Nu skal vi fandme tage nogle billeder for at kunne vise de andre hvor sjovt vi havde det!". "Nu skal vi fandme kommentere det her offentligt for at kunne vise de andre hvor vigtigt det er."

Nogle lever i/for genfortællingen. Ikke for de mennesker, der er i nærheden. "Denne situation er først noget værd, når jeg har vist den frem til mine pseudovenner og vi evt. har diskuteret den offentligt. Så er det først rigtig sket." Så ikke bare bliver det for kedeligt med daglige deadlines. Effekten slår tilbage, så man forsøger at vride en historie ud af en masse ting, der ville have været morsommere, hvis man havde oplevet dem mindre observerende.

Der er altid lige-ud-af-posen-observationer i Hjemmesidesnedkeren 🏛️. Snup et abonnement og vær med.

Og ja, der er for meget artig Meyersnak i Weblogs.

Jeg drikker hjerteblod.
Jeg drikker dyb specialviden.
Jeg drikker underholdning.

Derfor bruger jeg ikke særlig meget tid på særlig mange weblogs og debatfora. Det nye og gennemtænkte kommer typisk på vanlige hjemmesider og i nyhedsbreve.

En lille forbedring <

Nok en iteration <

Hvis Meyer havde en weblog...