Responsivt design

Vi skal lave det så smart, at vi skriver indholdet én gang og så lader maskineriet om at formatere det til printere, email-klienter, mobiler og tablet'er. Det er ikke så svært og koster ikke alverden.

Indhold er indhold. Temaet er præsentationslaget. Vi skal lave det så smart, at vi skriver indholdet én gang og så lader maskineriet om at formatere det til printere, email-klienter, mobiler og tablet'er.

Se denne artikel på Journalisten.dk [Wayback-link] og tryk CTRL+P. Her ser du forskellen på at se en side med det ene og det andet stylesheet. Se printerens stylesheet [Wayback-link].

Præsentation af simpelt mobiltema til Drupal [Wayback-link] (fra Drupalcon [Wayback-link]).

Bruger man CMS'er som Drupal, er det meget, meget let og billigt at få et responsivt html5 design [Wayback-link].

Mange nyere telefoner har i øvrigt

De kan læse web-udgaven problemfrit.

Læs også en bid om Subcompact publishing [Wayback-link]. Deres publiceringsanstrengelser ender mest i en app, de kan tjene penge på. Men pointerne er også gode for os, der bare skal lave en side, der vises ca. lige godt på printer, Outlook, Gmail, iPad, Galaxy S1, Nexus 4 og en Zenbook.

Husk også at antallet af mobilt sete sider stiger, men at man mindst fordobler sine sidevisninger ved at bruge gammeldags supervåben som nøgleord [Wayback-link] og nyhedsbreve [Wayback-link].

Og så er der ikke mere artikel. Dette er blot links til et uformelt foredrag om Responsivt design – muligheder og udfordringer · DONA. [Wayback-link]

Her er en tekst om hvordan vi hjælper redaktioner [Wayback-link].