Steven skriver 3/2005 - og taler i Radiohuset

Fagre gamle multimedieverden: om tv og radio på nettet.

  • Få tv på nettet 🏛️.
    Find 200 kr til et webkamera og medfølgende software. Find 5-10 kr pr måned til et webhotel. Voilá! En Internet-tv-station med video on demand.

    En opdatering af 2002-hittet Få lyd på nettet 🏛️. En artikel, der i øvrigt holder sig bemærkelsesværdigt godt.

Steven taler i radiohusets studie 5 <

...og i en mp3-fil henne på Mimertalks.

Lørdag den 12. marts var jeg vært ved en Podcasting-paneldebat i Radiohusets studie 5:

Er du også gået over til podcasting? 🏛️:

Nye platforme for radio er begyndt at brede sig via internettet. Apples bærbare musikafspiller iPod og andre former for MP3-afspillere kan bruges til at aflytte andet end musikfiler. De er lige så velegnede til at afspille audiofiler med tale og lyd. Let og næsten automatisk kan de downloades til din MP3-afspiller, hvorefter du har mulighed for at lytte hvor og hvornår, du har tiden til det. En ny form for -forskudt radio- er således begyndt at vinde udbredelse.

Hvad rører der sig i -blogosfæren-? Hvad kommer -podcasting- til at betyde for vores opfattelse af radio? Hvilke strategier har DR?

Nick Piggott, Digital Content Manager, Creation, GWR Group
Henrik Føhns, redaktør på Samvirke, podcasting-pioner
Erik Henz Kjeldsen, programchef for DR Interaktiv
Vært: Steven Snedker, ekspert i netpublicering, Vertikal.dk

Og sådan var det... <

Det gik vist udmærket. Den stive klokketime kan (gen)opleves ovre på MimerTalks 🏛️ som en 43 Mb stor mp3-fil af svingende lydkvalitet.

Her kan du få et resumé på nogle sekunder eller minutter:

Panelet var velsammensat. De tre paneldelatgere så radio-på-nettet fra hver deres synspunkt.

  • Den kommercielle radio (Nick).
  • Public service-stationen (Erik)
  • Den ubetalte entusiast (Henrik).
Nick havde PowerPoints og ord som core values, brand compatible og angav at udfordre vanetænkning. Snakken kan læses på en australsk radioside 🏛️ og de der PowerPoints er at finde på Nicks hjemmeside som PDF 🏛️.

Erik lovede at DR rigtignok skulle lægge lidt flere lydfiler ud til download. Jeg gjorde mig lidt morsom over at de jo allerede har alt guffet liggende til download (jeg downloadet alt fra Drengene fra Angora til oplæste HC Andersen-eventyr til børnene).

Vi blev enige om at der var to svar. "Jo, Hr. rettighedshaver, vi bruger kopisikrede filformater så ingen kan gemme og afspille når de vil." og "Jo, selvfølgelig kan du gemme det meste af DRs stads med Net Transport, StationRipper, Streamrimmer, Streambox VCR og hvad de ellers hedder."

Erik lovede at en del af de musikløse P1-programmer, der i dag ligger som on demand 🏛️ (Orientering, P1 Morgen, Koplevs Krydsfelt) snart ville ligge som "til download"/"som podcast".

Henrik fortalte om de gratis værktøjer og den billige demokratiske radio for folket. Om sine favoritter og om sin egen Podcast-station (?) MimerTalks.

En publikummer, der kom fra en kommerciel radio, spurgte til rettigheder til Podcasts og drømte øjensynlig om at nappe noget af det og bruge det på FM. De billige radiominutter. Hun havde tydeligvis ikke hørt hvor vildt kedelig det meste podcasteri er og hvor dårlig lydkvaliteten er.

Men det kan du jo gøre. Du kan spare transportbesværet og 2.500 kroners indgangsbillettten til Radio Days 2005 og høre Er du også gået over til podcasting? i al dens uredigerede udstrækning.