Vertikal, Vertikal­ hvor blev I af?

Vi tog på arbejde. Havde egentlig tænkt os at ringe hjem. Men der kom altid noget i vejen.

Det startede egentlig med at vi lavede Journalisten.dk på Drupal.

Pludselig ville alle mulige have os til at lave alle mulige sites på det nye og spændende Drupal. Det ene kunde anbefalede os til den næste og pludselig lavede vi Drupal-sites i massevis.

Mange af artiklerne på Vertikal.dk har deres udspring i vores konsulentvirksomhed. Når vi har siddet og fortalt en kunde hvorfor de skal droppe hierarkierne og bruge nøgleord i stedet, har der ikke været så langt til at skrive en artikel om det, når vi kom hjem.

Vi begyndte at sige nej til konsulentjobs. I stedet sad vi og programmerede Drupal.

Det er der også gode historier og pointer i. Men i 2007 hvor meget få kendte til Drupal, lignede det spildt anstrengelse at snakke om det. Læserne på Vertikal ville vide noget om content management og snedige web-løsninger. Drupal lå dem fjernt.

 

Afløb for skrivekløen <

Steven fik også, cirka samtidigt, et (skrive)job med at lære en masse mennesker 🏛️ at blive bedre at at bruge nettet og samfundet 🏛️.

Hvor en artikel om det nye og spændende Greasemonkey 🏛️ i 2006 kunne lande på vertikal.dk, var der i 2009 noget større sandsynlighed for at den landede i Fagbladet 🏛️.

En anden (og ret fornøjelig) kilde til Vertikal-artikler var DONAs postliste 🏛️. Her diskuterede hundredevis af online-journalister og -kommunikatører forskning, trends og den rette måde at webpublicere på. Af forskellige grunde - fx. at nogen sad og klampede Drupal-sites sammen i stedet for at hjælpe deres medmennesker - tørrede diskussionerne ud. Og så kom der endnu færre artikler på vertikal.dk.

 

Hvorfor så nu? <

Vi er meget glade for vores artikler. Selvom de er ti år gamle er mange stadig relevante og læseværdige. Tusinder af mennesker har læst dem med udbytte.

Så her i sommerferien 2012, under bulder, brag og dagsregn, besluttede vi os for at genoplive Vertikal.dk på Drupal 7. De gamle artikler ville få nyt liv og vi ville få et sted at skrive om Drupal.

Spørgsmålet fra vores kunder og potentielle kunder er ikke så meget om de skal have Drupal eller noget andet.

De skal have Drupal.

Men så er det jo værd at diskutere om de skal have god Drupal eller dårlig Drupal.

Vi vil med nogle eksempler fra den virkelige verden vise hvad vi mener er god Drupal og se om I ikke også synes det samme.

Så velkommen til en slags genfødsel light.

Vi sælger skamløst viden og assistance vedrørende