How to make Internet Action Alerts

Hvis du vil råbe nettet op, kan du gøre et par ting for at gøre dine opråb mere troværdige.

Når vi er ude at plukke bær i skoven er vi glade for at vide hvilke der er spiselige og hvilke der er giftige. Giftige bær leder nemlig til forgiftninger der går ud over os, pårørende og rengøringskonen.

Sådan er det også med opråb distribueret via Nettet. Visse opråb er nyttige og indeholder korrekt information. Andre er giftige. De handler typisk om modemskat eller virus, men kan handle om så meget andet. Fællestrækket for de giftige opråb er, at de indeholder ukorrekt information. Enten med vilje, eller også helt utilsigtet fra afsenderens side. Ligegyldigt er der tale om information, man ikke bør sluge råt og især ikke videresende til andre.

Men hvordan kender man de sandfærdige opråb fra de mindre sandfærdige?

Det er ikke helt let. Men følger man Philip Agres råd udi opråb-strikningens kunst vil man have bedre greb om hvilke spørgsmål man bør stille til et opråb, før man begynder at tro på det og sende det videre.

Internet Action Alerts henvender sig først og fremmest til folk, der ønsker at delagtigøre en stor mængde Nettere i et eller andet, men kan også med fordel læses af os, der normalt blot modtager opråb fra alle mulige retninger.

Agres to vigtigste krav til et godt opråb er sporbarhed og kendsgerninger.

Det skal helt klart og utvetydigt fremgå hvem der står bag, hvornår opråbet er udsendt og hvor man kan få fat i mere information. Mangler disse informationer skader man sin troværdighed, og det med god grund.

Kan man ikke finde ud af noget så enkelt som at skrive fuld afsenderadresse på sit opråb kan man ikke forvente at folk tager en alvorligt.

Det andet krav er kendsgerninger. Ikke følelser for denne eller hin sag. Kendsgerninger. Mange af dem og jo lettere de er at efterprøve, jo bedre.

Ser man de Virus-advarsler man gennem tiden har modtaget igennem med Phil Agres kritiske briller, opdager man hvor tynde mange af dem egentlig er. Og ser man sine egne opråb til større mængder af net.forbundne igennem vil man også opdage hvor mange tekniske fejl man egentlig har begået i tidens løb.

Internet Action Alerts er en nyttig investering af fem minutter for alle Nettere.

Ens skepsis skal nemlig slibes mindst lige så tit som forskærerkniven i køkkenet.

http://dlis.gseis.ucla.edu/people/pagre/alerts.html 🏛️