Philip Greenspun: Philip and Alex's Guide to Web Publishing

I 1996 skrev Philip Greenspun fra MIT en klassisk bog om webudgivelse. I 1999 opdaterede han bogen. Den er fremragende.

Philip og Alexs vejledning i hvordan man udgiver på World Wide Web er verdens bedste bog om hvordan man opbygger og driver en velfungerende Internet-tjeneste. Der er ingen over og ingen ved siden af.
  Den er grundig. Den er morsom.
  Den indeholder konkret brugbar viden, konkrete erfaringer, intelligente konklusioner og al den kildekode man kan ønske sig. Efter endt læsning kan man lave en velfungerende Internet-tjeneste eller tre. Hvis man stadig har mod på hårdt arbejde.
  Forfatteren Philip Greenspun er ikke rejsende i bavl han har læst i The Economist og Forbes de sidste tre år. Han er en yderst intelligent datalog, der har udgivet professionelt på World Wide Web siden 1994 og deltaget i utallige www-udgivelsesprojekter. Samtidig driver han http://photo.net 🏛️ der hver dag basker så mange Gb billeder og tekst ud til så mange samtidige brugere, at det ikke har sin lige i Danmark.
  Det er den enorme praktiske erfaring, der kommer os læsere til gode, og Philip ryster gudlkornene ud af ærmet. Der er interessante pointer på næsten hver side, og uanset hvor dreven man er, kan man lære noget.
  Et godt eksempel er "Hvordan udelukker man irriterende spammere og provokerende tåber, der kun vil skændes?". Ikke med bål og brand og irettesættelser. Det gør dem blot mere indædte og de begynder at rende rundt til Gud og hver mand og kalde en for en nazist, der censurerer. Næh, man tager ganske enkelt og sender dem en fejlmeddelelse a la "ODBC Database Error" hver gang de vil poste noget. Ballademagerne er så vant til, at software ikke virker, at de accepterer nederlaget og lister af.
  Philip fortæller også hvordan man rager trafik til sig ved at lave en side med alle de frække ord på og, idet den håbefulde bruger kommer dertil henvist fra en søgemaskine, smider brugeren videre til f. eks. forsiden via en redirect-kommando.
  Greenspun kan også fortælle hvordan NT og dyr købesoftware og dyre købekonsulenter er noget skidt, hvis man vil have succes på Nettet. Eller i det hele taget med noget som helst.
  Bogen er dertil gratis tilgængelig på Nettet.
  Men synes man bedre om at læse de mange Mb på sofaen, og vil man ikke bruge 50-100 kroner og 30 minutter på at udskrive den, bør man måske købe den 578 sider tykke bog. Den er pænere og har også den fordel, at man får forfatterens fine farvefotos i hæderlig trykkvalitet.
  Om det er 300 kroner værd må man afgøre med sig selv.
  Vigtigere er det at få læst bogen. Den får sat mangt og meget på plads og giver en det bedste udgangspunkt for at lave velfungerende Internet-tjenester.

 

Philip Greenspun: Philip and Alex's Guide to Web Publishing
578 sider, 300 kr.?
Morgan Kaufmann Publishers
ISBN: 1-55860-534-7
Flere anmeldelser på Amazon 🏛️
Læs bogen online 🏛️
Lån den på biblioteket 🏛️