Projekt Bedre hjemmeside

Sådan gør vi, når vi forbedrer hjemmesider. Du kan gøre det samme - med eller uden os.

Hvad kan Vertikal gøre ved en inkonsekvent hjemmeside?

Vi kan lære webgruppen at arbejde bedre sammen og finde en teknik, der gør det lettere. Denne webprojektering er et mix af undervisning, lytten og teknisk indsigt.

Den centrale pointe med vores arbejde er, at vi ikke sidder og retter enkeltfejl, men får skabt nogle rammer og en lokal kompetence, der får fejlene til at forsvinde.

En tur med Projekt Bedre hjemmeside ser typisk sådan ud:

1. Find fejl og tal med de ansvarlige <

Vi begynder med at finde umiddelbart synlige fejl på siderne. Typisk er
  • Manglende konsekvens i design/opbygning.
  • Brug af dårlige teknikker eller publiceringssystemer.
  • mangelfuld søgemaskine- og handicapvenlighed.

Så holder vi et foredrag for _alle_ der har til opgave at opdatere hjemmesiderne. Formålet er at gøre alle klar over deres muligheder for at arbejde bedre sammen om at lave mere konsekvente og brugbare sider. Og at gøre dem så entusiastiske, at de faktisk har lyst. Det er undervisning mere end det er direkte problemløsning. En sådan session slutter ofte med en prioritering af opgaver jvf. prioriteringsskemaet.

2. Bedre teknik <

Hvis ikke det er nok at opdatere brugernes viden, ser vi også på publiceringssystemet. Gør det hvad det skal? Hvis ikke skriver vi en kravsspecifikation til publiceringssystemet.

Som regel vil det eksisterende publiceringssystem blive tilrettet. Men der kan også blive tale om at shoppe efter et nyt.

3. Blev forventningerne indfriet? <

Nogle gange assisterer vi projektet hele vejen til efterkritik og evaluering.

Timeforbruget varierer eftersom webprojekter har vidt forskellige størrelser, ambitioner og budget. Første trin, afdækning af fejl og udarbejdelse af prioriteringsskema, kan dog som regel klares på under 5 timer.

Vi er stiller os gladeligt til disposition som de, der ved noget. Bare ring. Men du kan selvfølgelig også forsøge at gøre det selv.

Vi sælger skamløst viden og assistance vedrørende