Midjourney AI er vores gratis illustrator

Sådan får du gode, billige illustrationer gratis.

En kunstners opfattelse af en robotilllustrator
Da jeg skulle finde en illustration til Hvad med Facebook-kommentarer? smuttede jeg ind på Discord i et Midjourney-forum og søgte efter Facebook.

Et af de første billeder, jeg så, var average facebook user bestilt af bruger ng.

Det ser sådan ud.

100% tegnet af en maskine og... Perfekt!

Average Facebook User som set af Midjourney AI

Jeg brugte det straks.

Hvad slap jeg for? <

1. Udgift. Midjourney og de andre AI'er laver fortrinlige illustrationer helt gratis.

2. Kreativitet. Jeg skulle ikke diskutere noget med et menneske. Jeg skulle bare finde noget nogen fremmede havde bedt om. Eller selv bede om noget. Det er ikke sværere end average facebook user eller zuckerberg terminator.

3. Droit moral? Strengt taget behøver jeg ikke kreditere en kunstner af silicium. Sandsynligheden for problemer med ophavsretsadvokater eller faktureringsbutikker er også ret lav.

4. Tidsforbrug. Jeg fik noget der lignede et døgns arbejde på 20 minutter.

5. Begrænsninger. Midjourney og dens venner kan alle stilarter: Van Gogh, art deco, brutalisme, Unreal, Simon Stålenhag, 70'er reklame, kinesisk silketryk. Man får ikke bare én, men tusinder af illustratorer til sit site.

Se de skønne eksempler senere i denne artikel.

Hvorfor er det godt? <

1. En masse medier kommer pludselig til at se meget bedre ud.

Hvorfor er det skidt? <

1. En masse illustratorer får nu endnu sværere ved at tjene til livets ophold.

2. AI-kunstnerne er forholdsvis dumme. Giv dem et emne og en stilart og de laver noget mere end habilt. Giv dem detaljerede instruktioner om angsigtudtryk, placeringer af elementer i billedet og de laver noget bras  - sådan cirka hver gang. De er også (programmeret) rædselsslagne for nøgenhed, vold, politik, varemærker.

Men det er svært at argumentere mod Guds malerpensel, 0 kroner, 30 sekunder, evig brugsret i alle sammenhænge:

Vis mig mere! <

Klik på de små billeder og fjant rundt i de sidste 20 sjove billeder fra et af Discords mange Midjourney-fora. Du kan bruge piletasterne. Gemmer du billedet, vil du i filnavnet kunne se hvilke ord det dannedes af. Ser du noget du kan lide? Brug en AI Upscaler.

 

 

Lær mig at gøre det! <

Du kan skrive dig op ovre på Midjourney (docs).

Du kan allerede nu springe til andre AI'er som Wombo, ru-DALL-e, Nightcafe, Gaugan, Imagen og hvad de ellers hedder ved at følge links fra superartiklen Mindst 20 svar om billeder på nettet.

Du kan endda nyde 10 ekstra (yderst velillustrerede) pointer angående Midjourney og AI illustratorer ovre på Internetforbrugeren.dk.

Opdatering 20.08.2022: da en mand (fra et højstatusmedie) gjorde det samme som jeg to måneder senere, fik han en kæmpe shitstorm.

Vi sælger skamløst viden og assistance vedrørende