Sam Harris om AI

Hyperintelligente og konstruktive Sam Harris taler med forskere om AI, kunstig intelligens.

Sam Harris' podcast Making Sense er en af verdens bedste videnskabelige/filosofiske podcasts.

Sam er eminent kvik og velformuleret og gæsterne er ofte i den gode ende af geni-skalaen.

Fordi jeg betaler Sam 100$ pr. år for det gode produkt, får jeg lov til at dele det med jer.

Man kommer til at registrere sig for at høre den fulde udgave af episoden. Men at komme tættere på Making Sense, en af visdommens bedre kilder, er nok noget af det bedste, der kan ske for dig.

 • 28.08.2023: Can We Contain Artificial Intelligence? A Conversation with Mustafa Suleyman
  Sam Harris taler med Mustafa Suleyman om Mustafas nye bog, The Coming Wave: Technology, Power, and the 21st Century's Greatest Dilemma. De diskuterer fremskridtene inden for kunstig intelligens i Mustafas firma DeepMind, overtagelsen af ​​DeepMind af Google, Atari DQN, AlphaGo, AlphaZero, AlphaFold, opfindelsen af ​​ny viden, risikoen for, at vi gør fremskridt inden for AI, "superintelligens" som en afledning fra mere presserende problemer, den uundgåelige spredning af teknologi, ​​intelligenstyper, produktivitetsvækst og arbejdsløshed, "indeslutningsproblemet", vigtigheden af ​​skala, Moores lov, Inflection AI, open source LLM'er, ændrede normer for arbejde og fritid, omfordeling af indtægt, indførelse af friktion i udrulningen af ​​kunstig intelligens, en misinformationsapokalypse, digitale vandmærker, asymmetriske trusler, konflikt og samarbejde med Kina, forsyningskædemonopoler og andre emner.
   
 • 06.07.2023: AI & Information Integrity. A Conversation with Nina Schick
  Sam Harris taler med Nina Schick om generativ kunstig intelligens og informationsintegritet. De diskuterer udfordringerne ved at regulere AI, autentificering vs detektion, falske videoer, hyper-personalisering af information, løftet om generativt design, produktivitetsgevinster, forstyrrelser på arbejdsmarkedet, OpenAI og andre emner.
   
 • 28.06.2023: Debating the Future of AI. A Conversation with Marc Andreessen
  Sam Harris taler med Marc Andreessen om fremtiden for kunstig intelligens (AI). De diskuterer intelligensens primære betydning, mulige gode resultater for AI, fremmedgørelsesproblemet, evolutionens betydning, tilpasningsproblemet, den nuværende styrke af LLM'er, AI og krig, farlig information, regulering af AI, økonomisk ulighed og meget mere.
   
 • 07.03.2023: The Trouble with AI. A Conversation with Stuart Russell and Gary Marcus
  Sam Harris taler med Stuart Russell og Gary Marcus om den seneste udvikling inden for kunstig intelligens og de langsigtede risici ved at producere kunstig generel intelligens (AGI). De diskuterer begrænsningerne ved Deep Learning, snæver AIs overraskende styrke, ChatGPT, en mulig misinformationsapokalypse, problemet med at indvæve menneskelige værdier, internettets forretningsmodel, metaverset, digital herkomst, brug af AI til at kontrollere AI, kontrolproblemet, nye mål, låsning af kerneværdier, programmering af usikkerhed om menneskelige værdier i AGI, udsigterne til at bremse eller stoppe AI-fremskridt.
   
 • 22.04.2022: The Future of Artificial Intelligence. A Conversation with Eric Schmidt
  I denne episode af podcasten taler Sam Harris med Eric Schmidt om, hvordan kunstig intelligens flytter grundlaget for menneskelig viden og stiller spørgsmål om eksistentiel risiko.
   
 • 09.07.2021: The Future of Intelligence. A Conversation with Jeff Hawkins
  I denne episode af podcasten taler Sam Harris med Jeff Hawkins om intelligensens natur. De diskuterer, hvordan neocortex skaber modeller af verden, forudsigelsens rolle i sensorisk-motorisk oplevelse, kortikale søjler, referencerammer, tanke som bevægelse i konceptuelt rum, fremtiden for kunstig intelligens, AI-risiko, "tilpasningsproblemet", skelnen mellem fornuft og følelser, den "illusoriske sandhedseffekt", dårlige resultater vs eksistentiel risiko og andre emner.
   
 • 06.02.2018: AI: Racing Toward the Brink. A Conversation with Eliezer Yudkowsky
  Sam Harris taler med Eliezer Yudkowsky om intelligensens natur, forskellige typer AI, "tilpasningsproblemet", IS vs OUGT, muligheden for, at fremtidig AI kan bedrage os, AI-våbenkapløbet, bevidst AI, koordinationsproblemer og andre emner.
   
 • 29.08.2017: Frontiers of Intelligence. A Conversation with Max Tegmark
  Sam og max diskuterer bla. Maxs nye bog Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence.
   
 • 23.11.2016: The Dawn of Artificial Intelligence. A Conversation with Stuart Russell
  Stuart Russel fortæller bla. om sin nye bog Artificial Intelligence: A Modern Approach.
   
 • 13.06.2016: Can we build AI without losing control over it?
  En 14 minutters TED Talk om problemet med kunstig intelligens.
   
 • 16.12.2015: Surviving the Cosmos. A Conversation with David Deutsch
  Sam Harris taler med fysikeren David Deutsch om rækkevidden og styrken af ​​menneskelig viden, fremtiden for kunstig intelligens og civilisationens overlevelse.